Het weekend van 3, 4 en 5 juni vindt in Landgraaf Pinkpop plaats, met onder meer Justin Bieber op het festivalaffiche. Directeur Jan Smeets wilde in eerste instantie het popidool niet op het festival hebben.  

Dat vertelt hij in het 3FM-radioprogramma 3voor12 Radio.

"Fuck you, dit kan niet waar zijn", zei Jan Smeets toen de programmacommissie met Justin Bieber aankwam. "Ik ben benieuwd, maar kan me er nog niks bij voorstellen, hoor. Ik heb naar heel veel filmpjes van kids gekeken die hem filmen terwijl hij op zo'n Engelse leren bank zit, maar daar word ik niet direct opgewonden van," aldus de Pinkpop-directeur.

De dag van Justin Bieber en Martin Garrix is de dag waar de meeste kaarten over de toonbank van zijn gegaan: 61.000, en daarmee is de zaterdag uitverkocht. Popmuziek lijkt op het festival dus populair te zijn.

Op de vraag of Smeets dan voortaan voor een pop-programma gaat, antwoordt hij: "Daar ben ik geen voorstander van. Ik heb er stiekem van gedroomd om het Pinkrock te noemen, want ik ben gewoon een rockliefhebber."

De Pinkpop-directeur weet in het radioprogamma al wat zijn favoriete acts zijn: "Ik kijk het meest uit naar Passenger, Live en Guus Meeuwis."