Wendy van Dijk en Youp van 't Hek in actie tegen hersenstamkanker

Wendy van Dijk en Youp van 't Hek beginnen samen een actie om geld op te halen voor onderzoek naar hersenstamkanker. 

De twee zijn het gezicht van een nieuwe actie rond Tijn Kolsteren, het ongeneeslijk zieke jongetje dat afgelopen december half Nederland aan de nagellak kreeg tijdens Serious Request op 3FM. Hij lijdt aan hersenstamkanker.

De actie van Tijn roerde Van 't Hek. Nadat hij er een column over had geschreven, werd hij door Tijns oncoloog van het VUmc gevraagd eens langs te komen.

"Hij leidde me rond door zijn laboratorium, vertelde hoeveel geld er nodig is voor nieuw onderzoek", vertelt de cabaretier aan het AD.

"Daarbij zei hij nog: 'Ik vraag je nergens om, hè'. Maar toen ik naar huis fietste dacht ik: ik moet hier wel iets mee doen. Daarna kwam Wendy in beeld." De presentatrice is al tien jaar ambassadrice van Stichting Semmy, een organisatie die eveneens geld inzamelt voor hersenstamkanker.

Meningsverschil

Van Dijk en Van 't Hek maakten in januari nog ruzie over een column van de cabaretier, waarin hij hard uithaalde naar Van Dijks man en RTL-programmadirecteur Erland Galjaard.

"Dat soort meningsverschillen is vergeleken met deze actie natuurlijk totaal onbelangrijk", zegt Van 't Hek. "Ik kreeg zelfs een beetje de slappe lach toen ik hoorde dat uitgerekend Wendy de ambassadrice is van de stichting. Uiteraard, we zullen het over een paar dingen vermoedelijk nooit eens worden. Maar die zijn hierbij echt bijzaak."

"Hopelijk trekken we met z’n tweeën juist extra aandacht voor de actie", vult Van Dijk aan. "Dat kan de opbrengst alleen maar ten goede komen."

Via de website lakdoortijn.nl zijn potjes nagellak te koop, in vier door Tijn geselecteerde kleuren. De opbrengst komt volledig ten goede aan het onderzoek van het VUmc. Het streefbedrag is een miljoen euro. Daarmee kan een speciale robot worden gekocht waarmee hersenstamtumoren mogelijk behandelbaar zijn.

Tip de redactie