Zondag 7 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Geen speciale regeling tickets bij Lowlands, Pinkpop en Down The Rabbit Hole

Bij de grote festivals van organisator Mojo, zoals Lowlands, Pinkpop en Down The Rabbit Hole, hoef je dit jaar geen speciaal ticket op naam te kopen.
Door NU.nl

Dat zegt Martin Verhorst, woordvoerder van Mojo, dinsdag in reactie op de nieuwe regeling van Best Kept Secret om tickets op naam te verkopen.

Het verkopen van tickets op naam houdt in dat de eigenaar van een kaartje alleen naar binnen mag als zijn eigen naam op het ticket staat vermeld. Op dit moment kan je nog op veel festivals naar binnen met een kaartje dat op een andere naam staat. Zo'n kaartje is dan bijvoorbeeld doorverkocht via online ticketmarktplaats Ticketswap.

Valse tickets

Het probleem hiervan, zo zegt Best Kept Secret op hun website: "We verkopen dit jaar voor het eerst tickets op naam om te voorkomen dat (grote aantallen) tickets in handen komen van secondary ticketing partijen die ze vervolgens voor hogere prijzen doorverkopen, of valse tickets in omloop brengen. We willen graag dat er zoveel mogelijk muziekliefhebbers op Best Kept Secret kunnen zijn met geldige tickets én zonder dat ze meer hoeven te betalen dan de reguliere ticketprijs." 

Verhorst: "Bij sommige concerten doen we dit ook, op verzoek van de artiest. Zij willen dat dan zodat hun fans de meeste kans hebben om een kaartje te regelen voor de show. Zo krijgen zij een eerlijke kans."

Dynamiek

Maar bij festivals als Lowlands is dit volgens Verhorst niet nodig. "Festivals hebben een andere dynamiek. Bezoekers komen vaak in groepsverband en er zijn meerdere acts."

Hij voegt hieraan toe: "Tickets op naam verkopen wordt door veel mensen als het gouden ei gezien tegen illegale doorverkoop. Maar het is ook gedoe. Bovendien kan zo'n ticket voor Best Kept Secret wel op een andere naam gezet worden. Wat levert het dan op, behalve extra rijen?"

Best Kept Secret verklaart: "Als een ticket op een andere naam wordt gezet, wordt het oude kaartje ongeldig gemaakt en wordt een nieuw ticket aangemaakt met een nieuwe barcode op andere naam. Tot nu toe werkt het goed en kunnen we zwarthandel beter tegengaan."


Lees meer over:

LowlandsBest Kept Secret

Aanbevolen artikelen