Filemon Wesselink zegt kickboksgevecht met Ajouad El Miloudi af

Filemon Wesselink neemt het toch niet op tegen Ajouad El Miloudi in de ring. Volgens BNN zit de presentator er "fysiek en mentaal doorheen door aanhoudende blessures en angst voor het gevecht".

Nu Wesselink zich heeft teruggetrokken voor het kickboksgevecht, dat op 3 juni zou worden gehouden in Groningen, komt de vijfde en laatste aflevering van Filemon slaat door te vervallen.

"Een halfjaar lang heb ik keihard getraind om in de ring een kickbokswedstrijd te vechten. In het begin ging het trainen goed, totdat ik begon te sparren", zegt de presentator, die momenteel in Italië is om verslag te doen van de Ronde van Italië.

"Vanaf toen kreeg ik blessure op blessure; vijf keer gekneusde ribben, een oor dat weken dicht zat en ik heb minstens een maand mank gelopen. Dit is me niet in de koude kleren gaan zitten."

Chagrijnig

Via Facebook reageert El Miloudi op het nieuws: "Ik ben even heel chagrijnig geweest omdat ik 6 maanden lang veel heb moeten doen en laten. Laatste weken alleen maar broccoli en eieren gegeten en 2 keer per dag getraind. Verjaardagen en bruiloften heb ik geskipt en door heel weinig koolhydraten te eten was ik vaak chagrijnig en moe."

Ik ben in 6 maanden 17 Kilo afgevallen voor deze wedstrijd", vervolgt El Miloudi. "Blessures, stress en hard werken; jullie snappen dat de klap dan heel hard aankomt. (...) "Uiteindelijk kan ik niks anders dan Filemon te respecteren, het is wat het is. Ik heb respect voor zijn keuze en vind het dapper dat hij durft toe te geven dat het te zwaar is. Respect voor en grote dank aan iedereen die mij heeft getraind, gesteund en geholpen."

Spijtig

Wesselink werd getraind door drievoudig wereldkampioen Remy Bonjasky. In de laatste aflevering van Filemon slaat door, die zondagavond wordt uitgezonden, is te zien hoe hij zijn trainer en tegenstander op de hoogte brengt van zijn besluit. El Miloudi werd getraind door wereldkampioen Ramzi Tamaditi.

"Ik vind dit erg spijtig voor Remy. Hij is een uitstekende kickbokser en trainer en heeft keihard gewerkt om van mij een kickbokser te maken. Hij beschikte met mij alleen niet over het allerbeste materiaal."

Als Wesselink "anders had gekund", had hij daar naar eigen zeggen zeker voor gekozen. "Ik ben echt tegen mijn fysieke en mentale grens opgelopen, met het gevolg dat ik nu echt naar mijn lichaam en geest moet luisteren om te voorkomen dat het me anders schade op gaat leveren voor de toekomst."

Lees meer over:
Tip de redactie