Netflix zegt première 'Orange is The New Black' in Londen af

Netflix heeft de première van series Orange Is The New Black en Glow geannuleerd na de aanslag op de Manchester Arena maandagavond. Het evenement zou komende week plaatsvinden in Londen.

"In het licht van de gebeurtenissen in Manchester maandagavond, hebben we besloten de speciale screenings te schrappen", vertelt een woordvoerder tegenover The Hollywood Reporter. "Onze gedachten zijn bij de betrokkenen bij deze tragedie."

Volgens de entertainmentsite besloot Netflix zelf tot de afgelasting en gebeurt dat niet op aanraden van de autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk.

De twee series, beide bedacht door Jenji Kohan, zouden eigenlijk feestelijk in première gaan op 30 mei. Seizoen vijf van serie Orange Is The New Black is vanaf juni beschikbaar op Netflix. Glow is een nieuwe serie van OITNB-bedenker Jenji Kohan. In deze serie staat wereld van het showworstelen in de jaren '80 centraal staat. De show is ook in juni te zien via de streamerservice.

Veiligheid

Eerder deze week zegden filmstudio's Universal en Warner de eveneens voor volgende week geplande premières van The Mummy en Wonder Woman in Londen af. In de hoofdstad en de rest van Groot-Britannië is de terreurdreiging na de aanslag in Manchester, waarbij 22 mensen omkwamen, naar het hoogste niveau opgeschaald.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie