Komiek Stephen Colbert niet vervolgd om grappen over Donald Trump

Presentator Stephen Colbert van de Late Show wordt niet vervolgd om zijn grappen tegen president Donald Trump tijdens een uitzending van het programma op 1 mei.

Toen grapte Colbert bijvoorbeeld dat Trump meer mensen tegen zich in het harnas jaagde, dan de ziekte kanker. De Amerikaanse mediawaakhond FCC ontving duizenden klachten over de presentator.

Maar tot een vervolging wil de FCC het niet laten komen, zo meldt Variety. De mediawaakhond heeft de klachten wel onderzocht maar besloot geen straf op te leggen. Zender CBS had namelijk een piep gezet over de teksten van Colbert.

Daarnaast speelde ook het feit dat de show na 22.00 uur wordt uitgezonden. Programma's die in de VS 's avonds laat worden uitgezonden mogen over het algemeen controversiëler zijn.

Kijkers en aanhangers van Trump probeerden via Twitter, met het gebruik van de hashtag #FireColbert, de zender CBS te overtuigen om Colbert te ontslaan. Die weigerde te reageren op de klachten en verwees naar de FCC.

Sinds Stephen Colbert regelmatig de Amerikaanse president aanvalt, zitten de kijkcijfers van de Late Show juist flink in de lift. Het programma is sinds begin 2017 de best bekeken latenightshow op de Amerikaanse televisie.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie