Filmwereld verdrietig om dood Roger Moore

Bekenden van Roger Moore uit de filmwereld hebben met verdriet gereageerd op zijn dood. De acteur overleed dinsdag op 89-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

"Hij vond de rol van James Bond opnieuw uit met vaardigheid, charisma en humor", zo zeggen filmproducenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli in een gezamenlijke verklaring aan The Hollywood Reporter.

Moore was volgens hen een 'loyale en geliefde vriend'. "We zullen hem enorm missen. Onze gedachten zijn bij zijn kinderen Deborah, Geoffrey, Christian, zijn kleinkinderen en zijn vrouw Kristina."

Authentiek

George Lazenby, die één keer de rol van Bond speelde in On Her Majesty's Secret Service in 1969, laat weten: "Ik vond Roger leuk, hij was een authentieke vent, echt een goede man."

Pierce Brosnan

Een van Moores opvolgers, Pierce Brosnan, stelt dat de acteur een grote rol in zijn leven heeft gespeeld. "Je was een fantastische James Bond; een die de weg voor mij plaveide. De wereld zal jou en je unieke gevoel voor humor missen de komende jaren", schrijft Brosnan op Facebook. De acteur mocht zich tussen 1995 en 2002 vier keer James Bond noemen.

Ook de erven van Ian Fleming, de schrijver die Bond bedacht, reageerden. "We zijn verdrietig om te horen dat Sir Roger Moore, die ons zo veel plezier gaf met zijn vertolking van Bond, is overleden."

Lees meer over:
Tip de redactie