OG3NE-vader boos na uitspraken BLØF over Songfestivalnummer

Rick Vol, de vader van de zusjes van OG3NE, is boos op BLØF-zanger Paskal Jakobsen na diens uitspraken over het door Vol geschreven Songfestival-nummer Lights and Shadows.

Vol zegt op Instagram over de uitspraken van Jakobsen: "Whatever publiek of muzikanten/schrijvers van mijn liedje vindt, iedereen weet dat mijn vrouw en haar lijden de inspiratiebron van Lights And Shadows is", schrijft hij. 

"Dieper vanuit ons hart kon dit liedje dus niet komen. Veel mensen uit Nederland hebben 't liedje omarmd en zijn achter OG3NE gaan staan. Hoe geweldig was dat. Dat zou indicatie genoeg moeten zijn voor de heren van Bløf. 

Maar mededogen en inlevingsvermogen heeft plaatsgemaakt voor zelfingenomenheid. Twistbaar blijft het of andere liedjes beter waren dan die van mij, maar dat 't ons om royalties te doen zou zijn is de meest schandalige uitspraak uit het hele stuk", aldus Vol.

Verzoek

Jakobsen had op verzoek van OG3NE samen met een Engelstalige singer-songwriter een nummer voor hun deelname aan het Songfestival geschreven. Het lied werd echter niet gekozen.

"(...) hoewel ik het nog steeds veel beter vind dan het lied waarmee ze nu hebben meegedaan. Dat was gemaakt door hun vader, begreep ik. Ik vraag me af waarom ze dan überhaupt al die andere componisten hebben gevraagd om te gaan schrijven. Blijkbaar wisten ze van tevoren wat het moest worden", zegt Jakobsen in gesprek met het AD.

OG3NE reageerde maandagochtend via Twitter op de uitspraken van Jakobsen: "Je bedoelt de poging die unaniem niet door de eerste ronde van de selectiecommissie kwam? Helaas blijft 't allemaal maar Bløf."

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie