Vier films die je vanaf deze week in de bioscoop kunt zien

Iedere week verschijnen nieuwe films in de Nederlandse bioscopen. NU.nl zet de meest spraakmakende titels op een rijtje.

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge - Joachim Roenning en Espen Sandberg
Wat: avonturenfilm
Waar: bioscopen in heel Nederland
Wanneer: vanaf 25 mei
Speelduur en leeftijd: 129 minuten, vanaf 12 jaar
Koop hier je kaarten

In het vijfde deel van deze succesvolle filmreeks komt Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) in grote problemen. Dodelijke geestenpiraten, geleid door oude aartsvijand Captain Salazar (Javier Bardem), ontsnappen uit de Devil’s Triangle en willen elke piraat vermoorden. De enige hoop die Jack Sparrow heeft om te overleven, is de legendarische drietand van Poseidon, die zijn bezitter totale controle over de zeeën geeft.

Dubbelspel - Ernest R. Dickerson
Wat: drama
Waar: bioscopen in heel Nederland
Wanneer: vanaf 25 mei
Speelduur en leeftijd: 130 minuten, vanaf 12 jaar
Koop hier je kaarten

Deze film, die is gebaseerd op de gelijknamige roman van Frank Martinus Arion, gaat over de terugkeer van de in Europa succesvolle dokter Ostrik Fiel naar zijn geboorteplek Curaçao. Het bezoek herinnert hem aan veertig jaar eerder, toen een ogenschijnlijk onschuldig dominospel dramatische gevolgen had voor alle betrokkenen. Terwijl de spanning opgevoerd wordt, biedt de film een inkijkje op de cultuur en samenleving van Curaçao.

The Sense of an Ending - Ritesh Batra
Wat: drama
Waar: bioscopen in heel Nederland
Wanneer: vanaf 25 mei
Speelduur en leeftijd: 108 minuten, alle leeftijden
Koop hier je kaarten

In deze verfilming van Julian Barnes' gelijknamige roman leidt Tony Webster (Jim Broadbent) een teruggetrokken en stil leven. Dan ontdekt hij door een brief opeens een mysterieus aspect van zijn verleden, waardoor zijn hele leven op de kop wordt gezet. Hij wordt gedwongen de confrontatie aan te gaan en de waarheid over zijn eerste liefde (Charlotte Rampling) en de ondraaglijke consequenties van de beslissingen die hij lang geleden maakte onder ogen te zien.

King of the Belgians - Peter Brosens en Jessica Woodworth
Wat: drama/komedie
Waar: filmtheaters in heel Nederland
Wanneer: vanaf 25 mei
Speelduur en leeftijd: 94 minuten, alle leeftijden

Een Belgische koning krijgt tijdens zijn staatsbezoek in Turkije te horen dat Wallonië onafhankelijk is geworden. Hij moet snel terug naar België om zijn koninkrijk te redden, maar al het vliegverkeer en telecommunicatie ligt plat, dus hij is gedwongen om over de Balkan terug naar België te reizen. Wat volgt is een reis van de koning en zijn entourage door de Balkan, die alle mogelijke (culturele) clichés weerspiegelt.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie