Een bedrijf dat kaarten heeft verkocht voor het mislukte Fyre Festival eist 3,5 miljoen dollar (ruim 3 miljoen euro) van de organisatie. Tablelist wil met het geld gedupeerde klanten terugbetalen.

Net als in de andere negen rechtszaken die inmiddels zijn aangespannen tegen festivalorganisator Ja Rule en zijn zakenpartners, beschuldigt Tablelist de mensen achter Fyre Festival van contractbreuk en fraude.

"We zijn ervan overtuigd dat het Fyre team niet simpelweg incompetent was om het evenement te organiseren. We geloven dat zij dit project hebben opgezet met de intentie om ons, de kaartkopers en talrijke andere gedupeerden op te lichten", aldus de CEO van het bedrijf tegen Rolling Stone.

Ondanks de belofte van Ja Rule dat festivalgangers hun geld terug zouden krijgen, heeft het bedrijf nog geen cent gezien. Het eist naast de schadeloosstelling voor klanten zelf ook een vergoeding. De organisatie zou veertig procent van het personeel hebben moeten ontslaan om een rechtszaak te bekostigen.

In één van de andere zaken tegen het festival, die van investeerder Oleg Itkin, werd dinsdag de eerste zitting aangekondigd. Die vindt donderdag plaats in New York.