De New Yorkse band The National treedt woensdag 25 oktober op in AFAS Live, de voormalige Heineken Music Hall. De band gaat op wereldtournee in het kader van hun nieuwe album Sleep Well Beast.

Het nieuwe album kan vanaf donderdag gereserveerd worden via de website van The National en komt 8 september officieel uit.

De tournee start 21 juni op het Glastonbury Festival in Engeland en eindigt 13 december in Chicago. Tussendoor gaat The National onder meer naar Dublin, Vancouver en Hamburg.

De indierockband kondige al eerder aan dat Sleep Well Beast "meer de elektronische kant" opgaat. "Het is heel leuk om zoiets uit te proberen. Het lijkt alsof onze opnamestudio een groot tropisch regenwoud is geworden waar je gekke geluiden hoort. We konden uiteraard voor een typische The National-geluid gaan, maar daar hadden wij geen interesse in."

Albums

The National was in 2016 voor het laatst in Nederland. In 2001 bracht de band hun titelloze debuutalbum uit, maar pas met het derde album Alligator uit 2005 kwam The National onder de aandacht van het grote publiek. Op 20 mei 2013 verscheen het laatste album van The National, getiteld Trouble Will Find Me.