Musical Geheimen van De Herdgang gaat niet door wegens begrotingstekort

De musical Geheimen van De Herdgang, een voorstelling over PSV-iconen Harry van Raaij en Harry van Kemenade, gaat niet meer door. De productie zou te veel geld kosten.

Toon Gerbrands, algemeen directeur bij PSV, noemt de annulering "een zeer onaangename verrassing." Gebrands: "De productiekosten zijn vele malen hoger gebleken dan oorspronkelijk was aangekondigd, waardoor liefst zestig procent van de begroting niet gedekt is. Dat risico vinden ze te groot."

"We praten over een tekort van enkele tonnen, een enorm bedrag. We hebben tot gisteren nooit een signaal gehad dat dit scenario tot de mogelijkheden behoorde. Het is erg pijnlijk, zeker ook voor Harry van Raaij en de familie Van Kemenade."

PSV vindt dat de producenten hun zaken niet op orde hadden. "Er valt ons niets te verwijten. We hebben ons stadion gratis ter beschikking gesteld, vele gesprekken met de producenten gevoerd en op organisatorisch gebied allerlei hand- en spandiensten verleend. Daarnaast stonden wij en de supportersvereniging garant voor een gedeelte van de kosten."

Mensen die al een kaartje hebben gekocht, krijgen hun geld terug, meldt PSV.nl woensdag.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie