132.000 kijkers voor hack-programma Yes-R

De eerste uitzending van Yes-R's nieuwe programma What The #Hack?! heeft maandagavond 132.000 kijkers getrokken, meldt Stichting KijkOnderzoek. In het NPO 3-programma waarschuwt hij voor mogelijke gevolgen van sociale media.

In What The #Hack?! drukt hij mensen met hun neus op de feiten. Kandidaten worden geconfronteerd met hun loslippigheid op internet.

Zo heeft een jongen een blind date met iemand die alles al over hem blijkt te weten en wordt een inbraak in scène gezet bij een meisje dat haar dagelijkse leven bijna van minuut tot minuut deelt met haar volgers online.

Verschillende experts hebben tegenover NU.nl hun twijfels uitgesproken of het programma niet in strijd is met de wet. Volgens internetjurist Arnoud Engelfriet zijn er wel situaties waarin een hack door een tv-programma zou mogen, bijvoorbeeld om een maatschappelijke kwestie aan te tonen. In zo'n situatie moet er echter geen alternatief zijn dat hetzelfde kan aantonen. "Dat mis ik hier wel een beetje."

Het programma heeft de dag top 25 van best bekeken programma's niet gehaald. Daarvoor hadden minstens 473.000 mensen moeten kijken.

Lees meer over:
Tip de redactie