Ieder weekend staat Nederland bol van de culturele activiteiten, muziek en theater. NU.nl sprak met het dj-duo Firebeatz om de leukste activiteiten voor het aankomende weekend op een rijtje te zetten. 

Firebeatz bestaat uit Tim Benjamin Smulders (31) en Jurre van Doeselaar (29). Smulders en Van Doeselaar werkten onder andere samen met Calvin Harris, Tiësto en Martin Garrix en mochten de hits Dear New York, Here We F*cking Go en Helicopter op hun naam schrijven.

Begin april bracht Firebeatz de gratis te downloaden plaat Ignite uit, waarvoor de heren op dit moment vijf weken op Ignite USA tour zijn. Komende zomer draaien ze onder meer op de mainstage van EDC Las Vegas en Tomorrowland. 

Bevrijdingsfestivals
Wat: festival
Wanneer: 5 mei
Waar: In heel Nederland
Kosten: gratis
Meer informatie

"Op 5 mei vieren we dat we in vrijheid mogen leven. Dit jaar is onder andere De Jeugd van Tegenwoordig ambassadeur van de vrijheid. Ik heb ze nog nooit live gezien en als we vandaag in Nederland zouden zijn geweest was ik graag even naar ze gaan kijken", zegt Van Doeselaar.

"We zouden graag als bezoeker naar de festivals gaan, maar de afgelopen tien jaar hebben we zelf op een heleboel bevrijdingsfestivals gedraaid. Het geeft een speciaal gevoel, omdat zo’n festival voor alle leeftijden is. Het is leuk om te zien dat ze van jong tot oud in het publiek staan. Zo wordt de vrijheid ook doorgegeven aan de jeugd", vertelt Smulders. "De Tweede Wereldoorlog is natuurlijk al heel lang geleden, maar als je kijkt naar wat er tegenwoordig in de wereld allemaal gebeurt, dan is dat niet heel rooskleurig", aldus Van Doeselaar.

Guardians of the Galaxy vol. 2
Wat: sciencefiction-actiefilm
Waar: In de Nederlandse bioscopen
Koop hier je tickets

"Het eerste deel van Guardians of the Galaxy was al een hele goede film. Nummer twee hebben we al enige tijd geleden in het vliegtuig gezien, maar als ik nu een bezoek aan de bioscoop zou brengen zou ik voor deze kiezen", zegt Smulders. "Jurre houdt er niet zo van, maar ik vind dat fantasy en sci-fi juist heel leuk. Het is weer eens wat anders."

Trailer tweede deel Guardians of the Galaxy
Trailer tweede deel Guardians of the Galaxy

Armin van Buuren
Wat: concert
Wanneer: 5 en 6 mei
Waar: Brabanthallen Den Bosch
Kosten: 18 euro (alleen nog kaarten beschikbaar voor 5 mei)
Koop hier je kaarten

"Op zaterdag 13 mei viert Armin van Buuren zijn twintigjarig jublieum met de show The Best of Armin Only in de Arena. In het weekend van 5 en 6 mei geeft hij alvast een previewparty die de opmaat is voor dit jubileumfeest", vertelt Van Doeselaar. Volgens Smulders heeft iedereen weleens van Armin van Buuren gehoord. "Of je nou fan bent van trance of je hebt iets met elektronische muziek, Armin is een held. Hij heeft een hele grote carrière neer weten te zetten. Dit jubileum is een soort kers op de taart, dus dit raden we zeker aan."

Designated Survivor
Wat: dramaserie
Waar: Netflix

"Je gelooft bijna niet dat we ook nog een leven buiten elkaar hebben, maar op zondag zitten we allebei het liefst op de bank om Designated Survivor te kijken met een biertje en een zak chips erbij", zegt Smulders. Volgens Van Doeselaar is de serie een combinatie tussen Homeland en House of Cards. "Vaak beginnen we al met kijken zodra we uit bed gaan en de televisie gaat pas weer uit zodra we gaan slapen", aldus het duo.