De leren jas die Patrick Swayze droeg in de film Dirty Dancing heeft op een veiling in Los Angeles ruim 57.000 euro opgebracht. 

Dat meldt Sky News. Vooraf werd gedacht dat het kledingstuk tussen de 3.500 en 5.375 euro zou opleveren.

Naast het bekende jasje gingen ook andere memorabilia onder de hamer. Zo vonden het zijden shirt en de gympen die Swayze droeg in de film Ghost voor 16.395 euro een andere eigenaar. De surfplank van de acteur uit de actiefilm Point Break werd verkocht voor 58.500 euro.

Op de veiling werden ook niet-filmgerelateerde eigendommen van de in 2009 overleden acteur te koop aangeboden. Zo werd zijn DeLorean verkocht voor ruim 74.000 euro en brachten een tand en röntgenfoto's van Swayze's gebroken been 5.855 euro op. In totaal stonden meer dan 600 voorwerpen op de verkooplijst.

Lisa Niemi, de weduwe van Swayze, zei eerder over de veiling dat het "tijd was om los te laten". Een deel van de opbrengst gaat naar het Pancreatic Cancer Action Network, een stichting die zich inzet voor onderzoek naar alvleesklierkanker, de ziekte waaraan de acteur op 57-jarige leeftijd overleed.