Omroep BNN-VARA denkt erover om met "iets groots" te komen om BNN-oprichter Bart de Graaff te herdenken. Dat vertelt zijn zus Mirjam zaterdag in een interview met het AD.

Bart de Graaff overleed in 2002 op 35-jarige leeftijd. De televisiemaker zou anders afgelopen week 50 jaar oud zijn geworden.

"Tijdens besprekingen bij BNN-VARA kwam het ter sprake", vertelt zijn zus. "BNN dat twintig jaar bestaat. Bart vijftien jaar dood. Tien jaar geleden De Grote Donorshow - gingen we iets groots doen?"

Maar wat haar betreft hoeft het niet per se. "We laten hem voortleven in de Bart de Graaff Foundation waarin we jonge mensen met een lichamelijke beperking helpen die ook iets willen opzetten. En ik blijf het leuk vinden om mijn kinderen te vertellen over Bart en dingen te laten zien."

Nierziekte

Bart de Graaff (1967-2002) kreeg, nadat hij was doorgebroken met een televisiecommercial, zijn eigen programma bij Veronica. Later groeide zijn programma B.O.O.S. uit tot de jonge omroep BNN. Hij leed aan een nierziekte en kreeg een donornier, maar zijn lichaam stootte het orgaan af. In 2002 overleed hij op 35-jarige leeftijd.