De erven van de vorig jaar overleden Prince hebben zijn vaste studiopartner Ian Boxill voor de rechter gesleept omdat hij ongevraagd muziek van de zanger uitbrengt. 

Dat meldt entertainmentwebsite TMZ. Boxill wil op de eerste sterfdag van Prince aanstaande vrijdag de EP Deliverance uitbrengen met enkele nummers die hij samen met de zanger opnam tussen 2006 en 2008. Het titelnummer is woensdagnacht al beschikbaar via iTunes en Apple Music.

Volgens de erven heeft Boxill echter geen rechten om dat te doen. Hij zou destijds een overeenkomst hebben getekend dat alle opnames exclusief eigendom van Prince bleven en dat hij er nooit iets mee mocht doen. De erven willen met de stap naar de rechter voorkomen dat de opnames worden uitgebracht.

Al sinds zijn dood op 21 april 2016 is er getouwtrek om de muzikale nalatenschap van Prince. Boxill stelde eerder dat de rechten van het werk dat deze week uitkomt bij hem liggen. Hij besloot het zonder tussenkomst van een platenmaatschappij uit te brengen omdat dat een wens van de zanger zou zijn.