Marc Klein Essink is deze week even terug op televisie. De acteur en presentator schuift achter de desk van Tijd voor MAX aan als gastpresentator.

Klein Essink vindt het geen probleem dat de ouderenomroep MAX hem vroeg als invaller. "Ik ben 57, dat kun je op een gegeven moment niet meer ontkennen", zegt de acteur uit Medisch Centrum West in De Telegraaf.

"Bovendien heeft Jan Slagter echt iets moois neergezet. Het clubgevoel dat vroeger bij het 'jonge en wilde' Veronica hing, herken ik nu als ik bij MAX binnenstap. En de programma's scoren bijna allemaal fantastisch."

Klein Essink, die tegenwoordig vooral achter de schermen werkt, ziet zijn invalbeurt niet als een opstap naar een terugkeer op televisie. "Ik doe het vijf afleveringen en dat is precies genoeg. Ik word ook wel eens door andere omroepen gevraagd, maar ik zeg eigenlijk altijd nee."

De tijdelijke MAX-presentator heeft het druk genoeg met het opzetten van een aantal theaterproducties. Daarnaast houdt hij zich al jaren bezig met de aankoop, verbouwing en verkoop van panden en helpt hij zijn dochter met het opzetten van een platform voor toeristen.