De illusieshow Mindf*ck van Victor Mids trok zaterdagavond op NPO 1 voor het eerst meer dan twee miljoen kijkers en liet daarmee de concurrentie ver achter zich. De Kwis scoorde ook een kijkcijferrecord; ruim 1,7 miljoen mensen zagen het komische programma.

De gehele avond lag in handen van NPO 1, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Vanaf 19.00 uur tot middernacht stemden de meesten mensen hun televisie af op de zender. Behalve Mindf*ck en De Kwis trokken de hoogtepunten uit dertien jaar Koefnoen 1,2 miljoen liefhebbers.

De NPO 1-show De Kwis van Paul de Leeuw en komieken Niels van der Laan, Jeroen Woe, Joep van Deudekom en Rob Urgert behaalde een score van 1,7 miljoen, het hoogste in alle acht seizoenen. Dat meldt Mediacourant

Het record stond tot dusver op de aflevering van 22 maart 2014. Toen stemden 1,65 miljoen mensen af op het humoristische VARA-programma.

RTL 4

De commerciëlen hadden het nakijken. RTL 4 bood het meest bekeken alternatief met Janzen & Van Dijk: Voor al uw bruiloften en partijen (915.000 kijkers) en Het zijn net mensen (989.000). SBS6 wist op primetime niet meer dan 364.000 kijkers te scoren met Wedden dat ik het kan.