Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Barbara Barend roept mannen op hand in hand te gaan lopen

Presentatrice en sportjournaliste Barbara Barend heeft zondag een oproep gedaan aan alle mannen van Nederland om de komende week hand in hand te lopen. Zij deed dit nadat in Arnhem twee homo's die dit deden werden mishandeld met een betonschaar.
Door NU.nl

"Hand in hand lopen provocerend in 2017", schrijft zij op Twitter. "Mijn maag draait om. Kunnen deze hele week alle mannen (hetero en homo) alsjeblieft gewoon hand in hand lopen..."

Twee homoseksuele mannen werden zondagochtend afgetuigd door een groep jongeren in Arnhem. Beide mannen raakten gewond. Van een van de slachtoffers werden tanden uit de mond geslagen.

Bij de mishandeling zou een betonschaar zijn gebruikt.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Getuigen

Het stel van 31 en 35 jaar liep over de Nelson Mandelabrug toen zes tot acht jongeren langs kwamen fietsen en de mannen begonnen uit te schelden. Volgens de slachtoffers was de aanleiding dat zij hand in hand liepen.

Twee verdachten, een jongen van veertien uit Arnhem en een 20-jarige man uit Gennep zijn opgepakt. De politie is nog op zoek naar de andere verdachten en naar getuigen van de mishandeling.


Lees meer over:

barbara barend

Aanbevolen artikelen