De series Vechtershart en De Zaak Menten zijn bekroond met een tv-beeld. De uitreiking van de prijzen vond dinsdagavond plaats in Amsterdam.

Vechtershart (geproduceerd door EndemolShine) van en met Waldemar Torenstra werd uitgeroepen tot beste televisieserie. De Zaak Menten (geproduceerd door NL Film), met Aus Greidanus sr. in de hoofdrol, kreeg het beeld voor beste korte serie.

De prijs voor beste showprogramma ging naar Dance Dance Dance (Talpa) en Break Free (Skyhigh TV) werd tot beste documentaireserie uitgeroepen. Het beste amusementsprogramma was volgens de vakjury Mindf*ck (AvroTros) en The Amsterdam Project (Kalemami) van Beau van Erven Dorens kreeg de onderscheiding voor beste realityserie.

Grote flops

De oeuvreprijs ging naar de Linda de Mol. In de toespraak die Irene Moors voor haar hield, passeerden veel grapjes over haar dieet de revue. De Mol beloofde in haar dankwoord nog veel jaren televisie te gaan maken en bracht haar grootste flops in haar carrière in herinnering, "omdat je daar het meeste van leert".

In het lijstje stonden onder meer het geflopte ‘high-tech-programma’ Homerun, de serie Iedereen is gek op Jack en het Countryfestival dat De Mol in de jaren tachtig voor de TROS presenteerde.

In totaal werden er negentien tv-beelden uitgereikt. De meeste winnaars waren de afgelopen weken al bekendgemaakt.