De Canadese rapper Drake is dinsdagavond iets na 21.30 uur aan zijn optreden begonnen in de Ziggo Dome. Dat heeft een woordvoerder van concertorganisator Mojo bevestigd. De show begon ruim een halfuur te laat.

De rapper liet het maandagavond afweten in Amsterdam omdat hij zich naar verluidt niet lekker voelde en van zijn dokter niet mocht optreden. Het was de derde keer dat Drake zijn concert in de Ziggo Dome afzegde.

"Gisteravond was een van de moeilijkste avonden uit mijn leven", sprak Drake zijn fans dinsdag volgens verschillende aanwezigen toe. "Vanavond gaat het niet om mij maar om jullie, Amsterdam."

Furieus

De fans die maandag in de Ziggo Dome ruim een uur wachtten op het begin van zijn optreden, reageerden furieus. Geruchten deden de ronde dat Drake drugs gebruikt zou hebben. Volgens TMZ had Drake een voedselvergiftiging opgelopen nadat hij sushi had gegeten.

De Ziggo Dome was maandag- en dinsdagavond niet uitverkocht. Het is de bedoeling dat Drake woensdagavond zijn optreden van maandag inhaalt. Mojo kon nog niet zeggen hoeveel fans daadwerkelijk van deze mogelijkheid gebruikmaken.

Op Twitter werd voor aanvang van het concert van dinsdag druk gespeculeerd of het optreden deze keer wel door zou gaan.