De Nederlandse acteur Gijs Scholten van Aschat is binnenkort te zien in een film met Brad Pitt. In de Netflix-komedie War Machine heeft Scholten van Aschat een kleine rol als een Nederlandse contractant.

De 57-jarige acteur deelt één scene met Pitt, bevestigt zijn agent dinsdag. De film wordt geproduceerd door Plan B, het productiebedrijf van Pitt. Andere hoofdrollen worden gespeeld door Tilda Swinton, Anthony Michael Hall, Will Poulter, Topher Grace en Ben Kingsley.

De opnames van War Machine, een film over de opkomst en de ondergang van een Amerikaanse generaal in Afghanistan, vonden vorig jaar plaats in Abu Dhabi. Scholten van Aschat werd voor één draaidag ingevlogen naar de Verenigde Arabische Emiraten. 

Dogville

Het is de eerste keer dat de Nederlandse acteur in een grote buitenlandse productie te zien is. Eerder was hij wel gevraagd voor een grote rol in Dogville van Lars von Trier, maar de draaiperiode van twee maanden was niet te combineren met zijn toneelverplichtingen.

Scholten van Aschat staat binnenkort op het podium naast Jude Law in Londen, in het toneelstuk Obsession. Ook Halina Reijn heeft een rol in dit stuk. War Machine is vanaf 26 mei te zien op Netflix.