LA The Voices-zanger Peter Strykes, die in januari bekendmaakte kanker te hebben, vond het optreden dat hij zaterdagavond bij een ondernemersgala gaf achteraf gezien veel te zwaar. 

"Dit was dus te snel", vertelt Strykes aan het AD. "Na het zingen van zeven nummers was ik volledig kapot." 

De zanger wilde het optreden met de zanggroep echter niet afzeggen. "Het stond al maanden in mijn agenda en ik wilde, hoewel ik nog lang niet fit ben, mijn The Voices-collega's Roy van den Akker en Richy Brown niet teleurstellen. Maar eigenlijk kwam dit moment voor mij te vroeg."

Strykes onderging de afgelopen maanden chemotherapie en bestralingen. "Ik ben 33 keer bestraald. De laatste keer was 19 februari en toen was ik er ook helemaal klaar mee, omdat er pijnlijke gaten in mijn huid en onderliggende weefsels waren ontstaan."

Zware chemo

De zanger kreeg daarnaast 96 uur chemotherapie. "Het waren de zwaarste chemo's die er zijn en dat heb ik geweten. Door al het vocht dat ik via een infuus binnenkreeg, was ik dertien kilo aangekomen."

Op 13 april krijgt hij te horen of de behandelingen zijn aangeslagen. "Mijn gevoel zegt dat de foute cellen uit mijn lijf zijn verdwenen. Ik voel me namelijk heel anders dan voor die chemo's en bestralingen."

Strykes zei eerder dat hij zich de komende tijd wil richten op een comeback als solozanger. "Op dit moment ligt de prioriteit bij mijzelf", vertelde de zanger. "Dat begrijpen de jongens volkomen. Met de groep wil ik pas weer gaan optreden als ik weer helemaal honderd procent of meer ben."

Zieke Peter Strykes wil in mei terug op het podium
Zieke Peter Strykes wil in mei terug op het podium