De stad Liverpool viert in mei en juni dat het dit jaar vijftig jaar geleden is dat Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band uitkwam. Het beroemde album van The Beatles ging wereldwijd miljoenen keer over de toonbank.

In de stad zullen allerlei activiteiten worden georganiseerd die refereren aan de titels van de tracks op het album dat op 1 juni 1967 werd uitgebracht. Dat maakte het stadsbestuur woensdag bekend. De band werd opgericht in Liverpool. Paul McCartney, John Lennon, George Harrison en Ringo Starr kwamen ook allen uit de stad.

Tal van lokale en internationale artiesten en kunstenaars zullen meewerken aan het project. Er zijn dansvoorstellingen, er wordt een grote muurschildering gemaakt en enkele Indiase muzikanten zullen een optreden verzorgen.

Verder is er cabaret en zullen 64 koren gezamenlijk tijdens een groot sing-a-long evenement het bekende nummer When I'm Sixty-Four zingen.

Ochtendvoorstellingen

Op 9 juni zullen bijna alle theaters in Liverpool speciale ochtendvoorstellingen geven. Dit moet de track Good Morning, Good Morning symboliseren.

Volgens de burgemeester van Liverpool wil zijn stad The Beatles op een speciale manier eren. "Niet door de stad om te toveren tot een soort Disneyworld, maar door de stad en de plekken die de groep inspireerden in het zonnetje te zetten." 

De festiviteiten beginnen op 25 mei en het zwaartepunt ligt op 9 juni wanneer er tal van activiteiten plaatsvinden.