Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Avatar

Vervolg op Avatar wederom uitgesteld

De langverwachte tweede Avatar-film komt er ook volgend jaar niet. Regisseur James Cameron, die het vervolg op het 3D-succes uit 2009 al twee keer eerder uitstelde, liet vrijdag weten dat ook een verschijningsdatum rond volgend jaar kerst niet haalbaar is.
Door BuzzE

"2018 gaan we niet redden”, zegt Cameron in een interview met Toronto Star. "We hebben nooit een releasedatum aangekondigd. Mensen moeten begrijpen dat dit om meerdere films gaat. We maken niet Avatar 2, we maken Avatar 2, 3, 4 en 5. Het is een epische onderneming."

Cameron neemt de volgende Avatar-films tegelijkertijd op. Dat het vervolg wederom is uitgesteld, heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor de verschijningsdata van de overige delen. Aanvankelijk was het plan Avatar 2 in december 2014 uit te brengen. De andere films zouden dan eind 2020, 2022 en 2023 moeten verschijnen.

"De opnames nemen de komende acht jaar van mijn leven in beslag", lacht de regisseur. "We hebben 4,5 jaar over de eerste film gedaan en dit keer maken we er vier." De filmmaker werkt naar eigen zeggen 24 uur per dag, zeven dagen per week aan de Avatar-filmreeks. "Het is behoorlijk spannend om er aan te werken. Ik zou het graag al willen delen met de wereld, maar we moeten geduld hebben en doen het gordijn pas open als de tijd rijp is.”


Lees meer over:

Avatar

Aanbevolen artikelen