Hoewel het einde van het zevende seizoen van de Amerikaanse hitserie The Walking Dead nog niet is uitgezonden, zijn de makers alweer bezig met een nieuwe reeks. In gesprek met NU.nl vertellen de hoofdrolspelers waarom het volgende seizoen nóg heftiger en bloediger gaat worden.

Let op: dit bericht kan spoilers bevatten

"De manier waarop Negan (gespeeld door Jeffrey Dean Morgan, red.) de hersens van Glenn (het personage van Steven Yeun, red.) en Abraham (het personage van Michael Cudlitz, red.) insloeg was schokkend, maar toch kan het nooit extreem genoeg zijn", aldus Greg Nicotero, de producent van de serie tegen NU.nl.

"The Walking Dead loopt al zeven seizoenen en we moeten ons blijven vernieuwen. Dan hoort het erbij dat het heftiger wordt. We proberen zulke afleveringen wel af te wisselen met wat luchtigere, zodat de kijkers het gevoel houden dat de personages nog ergens voor leven." 

Dit zou de cast van The Walking Dead écht doen met zombies
Video
Dit zou de cast van The Walking Dead écht doen met zombies

Lucille

Jeffrey Dean Morgan, nieuwkomer in seizoen zeven, haalt als Negan alles uit de kast om de meest brute slechterik van de hele serie neer te zetten, waardoor hoop op een goed einde van de serie voor fans ver te zoeken is. Met honkbalknuppel 'Lucille', waar prikkeldraad om heen zit, doodt hij favoriete personages.

"Je hoopt dat de fans je niet gaan haten na zo'n scène met Glenn en Abraham", zegt Morgan. "Want het is niet leuk voor de fans, maar als acteur vind ik dit een prachtige rol." 

Norman Reedus, vanaf het begin onderdeel van The Walking Dead in de rol van Daryl, heeft in Negan zijn grootste vijand gevonden. Nog niet eerder was er zo'n duidelijke scheiding tussen goed en slecht en de scènes met Negan en Daryl staan daar symbool voor. "Maar niet alleen op camera is dit seizoen extremer", zegt Reedus. "Heftige scènes doen ook echt pijn. Iedereen heeft zoveel bewondering voor elkaar en we kunnen het zo goed met elkaar vinden, dat het zeer doet als iemand de serie verlaat. Het is in zo'n geval niet alleen acteren wat je ziet."

Volgens Nicotero is dat één van de belangrijkste factoren van het succes. "De show zingt wanneer de juiste mensen met elkaar een scene spelen", aldus Nicotero. "Omdat mensen achter de schermen steeds dichter bij elkaar komen, wordt hetgeen op beeld alsmaar geloofwaardiger. Als Norman en Melissa McBride (Carol, red.) samen in een ruimte staan, hoef ik ze helemaal niets te vertellen. De scène speelt zich dan bijna vanzelf."

Seizoen 8

Dat er een seizoen 8 komt is zeker. Dat dat seizoen nóg verder gaat dan het tot nu toe erg bloederige seizoen 7, staat volgens de drie heren ook al vast. Morgan: "Bij shows als The Walking Dead is het belangrijk om de grens op te zoeken en er overheen te gaan. We moeten mensen blijven boeien. Wij zijn geen Law & Order, waar iedere aflevering hetzelfde is. Onze schrijvers weten het keer op keer weer te flikken om het verhaal opnieuw uit te vinden." 

Of de personages van Morgan en Reedus het einde van seizoen 7 overleven en er in het volgende seizoen nog bij zijn, laten ze in het midden. "We hopen van wel."