Patrick Laureij speelt zijn debuutvoorstelling Dekking Hoog op 24 maart in Carré in Amsterdam. Laureij is laat op de avond te zien, nadat Theo Maassen zijn programma Vankwaadtoterger heeft gespeeld. 

Dat maakte impresariaat Bunker Theaterzaken dinsdag bekend.

Het is uitzonderlijk dat een beginnend cabaretier al in Carré te zien is. "In mijn enthousiasme over de elf uitverkochte voorstellingen heb ik een plannetje bedacht", zegt Theo Maassen. "Is het niet tof om naast de reguliere voorstellingen een late night te organiseren waarin ik een jonge collega presenteer? Ik wist meteen wie: Patrick Laureij. Een groot talent dat nog niet echt ontdekt is door het grote publiek."

Wonderlijke combinatie

Maassen is lovend over zijn jonge collega. "Ik vind hem erg goed. Hij is grappig, eigenzinnig, puur en bezit een wonderlijke combinatie van stoerheid en kwetsbaarheid. Als je hem kent weet je wat ik bedoel, ken je hem nog niet dan is dit een mooie gelegenheid."

Laureij won in 2013 het Camaretten Festival en toert momenteel met zijn goed ontvangen debuutprogramma. Eind mei is Laureij drie keer te zien in het voorprogramma van Anouk in de Ziggo Dome. De cabaretier deed onlangs een dubbeltour met collega Daniël Arends.