Voor het eerst heeft Disney in een van zijn films een personage verwerkt dat openlijk homoseksueel is. De primeur gaat naar de live-action versie van Beauty and the Beast.

Dat vertelt de regisseur van de film Bill Condon aan Attitude. Anders dan in de tekenfilm zou het hulpje LeFou gevoelens hebben voor Gaston, de antagonist van de film.

"LeFou is iemand die op de ene dag Gaston wil zijn en op de andere dag Gaston zou willen kussen", stelt Condon. "Hij vindt het behoorlijk verwarrend wat hij nou eigenlijk wil. Het is iemand die net ontdekt dat hij dit soort gevoelens heeft."

Volgens Condon wordt aan het einde van de film meer duidelijk over de nieuwe wending van het personage. Wat dat precies is, wil hij nog niet weggeven. "Maar het is het allereerste homoseksuele moment in een Disney-film".

Frozen

De introductie van LeFou als homoseksueel is een belangrijk moment in de geschiedenis van Disney. Al langer worden sommige figuren uit Disney-films door kijkers gezien als personages met een roze randje, zoals prinses Elsa in Frozen. Tot nu toe werd altijd in het midden gelaten of een personage daadwerkelijk homo was.

LeFou wordt in de remake van Beauty and the Beast gespeeld door Josh Gad. De film draait over twee weken in de Nederlandse bioscopen.