Arjen Lubach maakt dit jaar kans op een TV-Beeld in de categorie amusement. Het programma neemt het onder meer op tegen Gordon en Mindf#ck van de AVROTROS. De programma's zijn ook genomineerd in de categorie 'actueel programma'.

BNN-VARA is veertien keer genomineerd voor de tv-beelden, de televisievakprijzen en heeft daarmee het grootste aantal nominaties van alle omroepen, meldt de organisatie zondag.

In negentien categorieën zijn er prijzen te winnen. De VPRO dingt met twaalf nominaties mee, de NTR tien keer en RTL4 heeft negen nominaties in de wacht gesleept. De tv-beelden 2017 worden op dinsdag 28 maart uitgereikt.

In de categorie 'actueel programma' zijn ook de programma's 5 jaar later van Jeroen Pauw en Floortje terug naar Syrië kanshebbers.

In de categorie Beste grote showprogramma dingt het showprogramma The Roast of Gordon van Comedy Central mee naar de tv-prijzen. De overige genomineerde shows zijn de RTL-programma's All You Need Is Love en Dance, Dance Dance.

Chantal Janzen

Chantal Janzen, die vorig jaar jaar een tv-beeld won als beste presentator, is dit jaar opnieuw genomineerd in deze categorie. Janzen neemt het op tegen Eva Jinek en Matthijs van Nieuwkerk.

Acteur Guy Clemens maakt kans op een prijs voor zijn rol in De Zaak Menten. De andere genomineerden in deze categorie Beste hoofdrol zijn Susan Radder (One Night Stand: Horizon) en Gijs Scholten van Aschat voor zijn rol in Als de dijken breken.