Tegen de drie rappers uit Den Haag die verdacht worden van ontucht en het verspreiden van een seksfilmpje is donderdag door het Openbaar Ministerie in Suriname achttien maanden cel geëist, waarvan twaalf voorwaardelijk.

De leden van Strictly Family Business (SFB) worden ervan beschuldigd dat ze in 2015 seks hadden met een destijds 15-jarig meisje en beelden daarvan verspreidden. De rappers werden in december in Suriname opgepakt en zitten sindsdien vast.

Het meisje verklaarde twee weken geleden tegenover de rechter dat ze niet is verkracht, maar dat de seks met een van de rappers vrijwillig was. Eerder had ze tegen de politie nog gezegd dat de seks niet vrijwillig was.

Het meisje erkende wel dat de mannen op het filmpje de leden van SFB zijn. Volgens de advocaten van de rappers valt echter uit het beeldmateriaal niet op te maken dat zij betrokken zijn. Zij pleiten daarom voor vrijspraak.

Nieuwe informatie

In een videoboodschap zou een bekende van de rappers vertellen dat hij degene is die op het filmpje te zien is en niet de rappers. De rechtbank gaat zich nu buigen over de vraag of deze nieuwe informatie alsnog wordt meegenomen in de strafzaak.

Een groep van ruim tien vrienden en familieleden van de Haagse mannen waren vanuit Nederland, Engeland en elders in Suriname naar de rechtbank in de hoofdstad gekomen om ze te steunen. Na het horen van de eis waren ze zichtbaar opgelucht. De vrees was dat er meerdere jaren celstraf geëist zou worden.

Op 2 maart is een nieuwe zitting gepland. Of dan ook de uitspraak volgt, is niet duidelijk.