De film Brimstone van regisseur Martin Koolhoven is inmiddels aan 24 landen verkocht. De western, die in Nederland al meer dan 150.000 bezoekers trok, zal in de meeste landen ook in de bioscoop te zien zijn.

Producent N279 maakte donderdag bekend dat Brimstone onder meer wordt uitgebracht in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Japan, Australië, Griekenland, Portugal, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Turkije, Polen, Zuid-Korea, China, Indonesië en Singapore.

Het gebeurt niet vaak dat een Nederlandse film in zoveel landen over de hele wereld wordt uitgebracht. "Het is geweldig dat de film het zo goed doet in Nederland", stelt Koolhoven. "Maar dit is toch wel de kers op de taart. Sommige landen waren al zeker. Maar dat daar nu territoria als China, Rusland en Japan bij zijn gekomen voelt wel heel lekker."

Bekijk hier de trailer van Brimstone
Video
Bekijk hier de trailer van Brimstone

Brimstone vertelt over een demonische priester (Guy Pearce) die het gemunt heeft op een onschuldige vrouw (Dakota Fanning). Het is de eerste film van Koolhoven in acht jaar tijd. De western beleefde in het najaar de wereldpremière op het festival van Venetië.

Nederland is het eerste land ter wereld waar het gewone publiek de film kan zien. Het tweede land is de VS, waar Brimstone vanaf 10 maart in de bioscopen draait.