Miljuschka Witzenhausen wordt jurylid in het nieuwe RTL5-programma Topchef Academy. Daarin gaat ze met twee andere juryleden op zoek naar kooktalent, maakte ze dinsdag bekend. De hoofdprijs bedraagt 25.000 euro.

"We zoeken talent dat koken kan combineren met presenteren. De winnaar wordt het gezicht van een kookkanaal'', zei Miljuschka dinsdag in RTL Boulevard.

In het nieuwe dagelijkse programma wordt gezocht naar een enthousiaste, inspirerende en allround chef. Het draait niet alleen om de kook- en bakkunsten: de jury beoordeelt de talenten bijvoorbeeld ook op productkennis en multitasking.

Vanaf 20 maart gaan wekelijks zes culinaire talenten de strijd met elkaar aan. De weekwinnaars gaan door naar de drie finaleweken.

Witzenhausen begon op 19-jarige leeftijd als presentatrice bij muziekzender TMF. Na drie jaar bij TMF stortte ze zich op het moederschap en ontwikkelde ze een grote liefde voor hoogstaand eten. In 2014 begon ze als columniste bij de grootste culinaire blog Culy.nl. In 2015 is ze begonnen met het programma Miljuschka's Food Trucks op kookzender 24Kitchen.