Drie leden van de Haagse rapgroep Strictly Family Business (SFB) blijven voorlopig in Suriname in hechtenis. Vorige week woensdag werden zij aangehouden in hun hotel in Suriname omdat zij verdacht worden van ontuchtige handelingen met een minderjarig meisje.

De Surinaamse krant De Ware Tijd meldt op haar website dat het drietal woensdag voor de rechter-commissaris in Paramaribo is geleid. Hun hechtenis is met dertig dagen verlengd.

SFB was in Suriname voor een aantal optredens. De groep bestaat in totaal uit vier rappers: Frenna, Jandro, Priceless en KM. Drie van de vier leden zouden een jaar eerder ontuchtige handelingen hebben gepleegd met een minderjarig meisje en daarvan een sekstape hebben gemaakt en verspreid.

Volgens de Surinaams-Nederlandse website Waterkant was de arrestatie goed voorbereid. Volgens de website was het betrokken meisje dertien jaar. Eerder werd nog gedacht dat het om een 16-jarig meisje ging.

Aanpak

Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie reageerde instemmend over de goede voorbereiding van de arrestatie. "Dat is wat we moeten hebben", zei de minister over de aanpak van de rappers tegen De Ware Tijd. Zij heeft kort na haar aantreden aangekondigd kinderen en jeugdigen beter te zullen beschermen.

Het management van SFB zegt in een reactie vooralsnog geen commentaar te geven op de kwestie.