Linda van Dyck (68) heeft lange draaidagen moeten maken voor het tweede seizoen van Zwarte Tulp. "We hebben beide seizoenen vrij snel achter elkaar opgenomen."

"Je bent als acteur snel zeven maanden bezig, zeker voor een hoofdrol."

Het drama Zwarte Tulp, dat vanaf woensdagavond een vervolg krijgt op RTL4, vertelt over twee rivaliserende families in de bollenstreek die allebei proberen een zeldzame zwarte tulp te kweken. Linda van Dyck speelt de rol van 'mater familias' Marieke Vonk.

In het tweede seizoen wordt de inmiddels weduwe verliefd op de goed uitziende en charmante Nick (Derek de Lint). Haar gevoelens voor deze man zetten de familieverhoudingen op scherp.

''Na veertig jaar is haar man uit haar leven gerukt en wordt ze ondergedompeld in rouw", vertelt Van Dijck over haar personage. ''De rouw blijft, maar ze wil ook weer graag leven voelen en gaat meteen voor de knapste meneer. De verliefdheid blijkt sterker en de situatie wordt steeds ingewikkelder, zeker als ook een duistere kant van hem aan het licht komt."

'Alle generatie'

Bijzonder aan Zwarte Tulp is de gevarieerde cast, vindt de actrice. De jongste in de serie is de twaalfjarige Puck van Stijn, de oudste is actrice Pim Lambeau (88), die de rol van Marieke's schoonmoeder speelt.

''Alle generaties zijn in deze serie vertegenwoordigd, dat scala aan goede acteurs van verschillende leeftijden maakt Zwarte Tulp aantrekkelijk om naar te kijken."

De actrice heeft nog wel een tip voor kijkers die het eerste seizoen gemist hebben. ''Ik raad iedereen aan nog even te gassen en alle voorgaande afleveringen nog even snel terug te kijken, omdat daarin het geheim van de tulp wordt onthuld en de intermenselijke problemen aan bod komen, evenals de geheimzinnige dood van mijn man Huub Stapel."