De teller van de 3FM-actie Serious Request staat vrijdagavond op ruim 5,1 miljoen euro. Vorig jaar stond de teller na vijf dagen op ruim 5,5 miljoen euro.

Een groot deel van het geld dat tot nu toe is opgehaald, is het gevolg van de nagellak-actie van het ongeneeslijk zieke jongetje Tijn. Zijn initiatief leverde tot nu toe ruim 1,6 miljoen euro op.

De 6-jarige Tijn heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen in Nederland wordt vastgesteld. Genezing is uitgesloten.

Tijn meldde zich woensdag met zijn actie 'Lak-aan' bij het Glazen Huis in Breda. Inmiddels zijn heel wat mensen in Nederland aan het lakken geslagen. Drogisterijen lieten vrijdag weten dat de vraag naar nagellak, mede door de actie, flink in de lift zat.

Premier Mark Rutte is vrijdagavond het Glazen Huis ingegaan. Daar brengt hij, als gast van 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende, de nacht door.

Serious Request eindigt op zaterdagavond. Dan wordt ook het eindbedrag van dit jaar bekendgemaakt. Vorig jaar bracht de actie ruim 8,4 miljoen euro op.