Fifth Harmony gaat verder zonder Camila Cabello. De zangeres heeft besloten de meidengroep te verlaten, zo hebben de overige vier maandagochtend bekendgemaakt.

"Nadat we 4,5 jaar samen zijn geweest, hebben we via haar woordvoerders gehoord dat Camila heeft besloten Fifth Harmony te verlaten. We wensen haar het allerbeste", staat in een verklaring die Fifth Harmony via sociale media heeft verspreid.

Wat de precieze reden is voor Cabello om te stoppen met Fifth Harmony is niet duidelijk. Al langer gaan geruchten dat het rommelt binnen de groep, die verder bestaat uit Ally Brooke, Normani Kordei, Dinah Jane en Lauren Jauregui.

Volgens ingewijden is er al langer spanner tussen Cabello en de rest van de groep. 18 december markeerde het einde van de contractuele verplichtingen van Cabello aan de band.

"Jullie Harmonizers zijn er altijd geweest sinds de start, hebben ons gesteund, met ons gehuild en zijn met ons opgegroeid", aldus de groep richting de fans. "Met die steun en liefde zullen we doorgaan. We willen jullie laten weten dat wij met z’n vieren verder gaan. We zijn vier sterke, toegewijde vrouwen die verder zullen gaan met Fifth Harmony naast onze soloprojecten."

Work

Fifth Harmony scoorde afgelopen jaar een nummer 1-hit in Nederland met Work (From Home). Ander hits zijn onder meer Worth It en All In My Head (Flex). Cabello scoorde ook al solo in ons land met I Know What You Did Last Summer, haar duet met Shawn Mendes.

In september was Cabello wegens angst van het podium gestapt tijdens een optreden in St. Louis in Missouri.