Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Grand Tour van Jeremy Clarkson meest gedownloade programma

De autoshow van Amazon Prime The Grand Tour, die wordt gepresenteerd door Jeremy Clarkson, is de meest illegaal gedownloade show ooit op het internet. 
Door BuzzE

Dat meldt The Daily Mail.

Het Britse dagblad sprak met het tracking bedrijf Muso dat onder andere illegale downloads van films en series in de gaten houdt. Volgens Muso is The Grand Tour, dat vanaf 18 november wordt uitgezonden, recordbreker en is de show de meest gedownloade in de geschiedenis.

The Grand Tour wordt gepresenteerd door Jeremy Clarkson die bekend is van het Britse autoprogramma Top Gear. Clarkson werd in 2015 door de BBC ontslagen vanwege agressie tegen een producent van het programma. In 2016 strikt Amazon de controversiële autogek om The Grand Tour te presenteren.

Beeld uit video: Trailer The Grand Tour
Afspelen knop

Trailer The Grand Tour

Trailer The Grand Tour

Game of Thrones

De kijkcijfers op Amazon Video zijn goed maar volgens Muso werd de eerste aflevering liefst 7,9 miljoen keer illegaal gedownload. De tweede aflevering werd 6,4 miljoen keer illegaal bekeken.

De show kost Amazon 190 miljoen euro, en maakt het de duurste sinds de oprichting van Amazon Video. Volgens Muso loopt Amazon vele miljoenen aan inkomsten mis door het massaal downloaden van het programma. "Het is ongekend, het programma is vaker gedownload dan bijvoorbeeld het populaire Game of Thrones", aldus Chris Elkes van Muso.

Abonnees

Amazon ziet het programma als aas om nieuwe abonnees aan zich te binden. Lidmaatschap van de online videodienst kost 85 euro per jaar.

Ondanks de vele illegale downloads laat Amazon weten dat Clarkson wereldwijd online kijkcijfers breekt.


Lees meer over:
Jeremy ClarksonThe Grand Tour

Aanbevolen artikelen