De korte animatiefilm Zeezucht van de Nederlandse Marlies van der Wel is opgenomen in de competitie van het Sundance Film Festival 2017. De film, met de internationale titel Jonas and the Sea, dingt mee in de categorie Animated Short Films.

The Hollywood Reporter meldt dat in totaal 68 korte films zijn geselecteerd voor het Sundance Film Festival, dat plaatsvindt van 19 tot 29 januari. Het festival in Park City in Utah is het grootste Amerikaanse filmfestival voor de onafhankelijke film.

Zeezucht, een film van twaalf minuten, ging in Nederland in 2015 in première en won sindsdien vijf prijzen, onder meer op het Holland Animation Film Festival 2016 en in Athene, Canada en Spanje en vorige week nog in Argentinië. Marlies van der Wel werkte vijf jaar aan de film over het personage Jonas. Hij droomt over een leven in de zee.

"Met deze film wilde ik de complete levensloop van een karakter in beeld brengen: iemand die we zien opgroeien van kind, stuiterend van enthousiasme, tot een volwassen man met een duidelijk beeld van wie hij is en wat hij wil'', zegt de maakster.

Bekijk de trailer van Zeezucht
Bekijk de trailer van Zeezucht