De cast van de comedyserie Will & Grace ziet een reünie van tien nieuwe afleveringen wel zitten. De acteurs zijn hierover in gesprek met NBC, waar de serie van 1998 tot 2006 te zien was. 

Dit zegt de Canadese acteur en hoofdrolspeler Eric McCormack in gesprek met TV Insider.

In september verscheen een video op YouTube waarin McCormack, Debra Messing, Sean Hayes en Megan Mullally hun oude rollen als Will, Grace, Jack en Karen op zich nemen. Dit bleek een verkiezingsspotje, dat intussen al 6,5 miljoen keer is bekeken.

Daarna doken verhalen op over een echt vervolg op Will & Grace. McCormack bevestigt dat de cast is gevraagd door NBC. "Het maken van het verkiezingsspotje was geweldig om te doen. En de respons was enorm. Regisseur Jimmy Burrows en de decormakers slaagden erin het een echte aflevering te laten lijken."

Onderhandelingen

"Dus toen kwam NBC terug met de vraag: 'komt er meer van dit?'. Dat leidde tot onderhandelingen over een gelimiteerd seizoen van tien afleveringen."

Volgens McCormack, die momenteel een FBI-agent in de Netflix-serie Travelers speelt, kan het nog wel even duren voordat het zover is. "Ik ben nu de enige acteur met een vaste serie, maar de andere drie kunnen elk moment een eigen serie krijgen. Dus het wordt moeilijk plannen, maar we zijn er zeker allemaal erg voor in."