Onno Hoes is aangesteld als de nieuwe voorzitter van het Directeuren Overleg Culturele Instellingen 's-Hertogenbosch (DOCIS). Bij de organisatie zijn diverse culturele instellingen uit de stad aangesloten.

Dat meldt Brabants Dagblad donderdag. Enkele culturele instellingen met wie de organisatie samenwerkt zijn Theater aan de Parade, het Noordbrabants Museum, de Verkadefabriek en de Openbare Bibliotheek 's Hertogenbosch.

De komende tijd zal DOCIS met de oud-burgemeester van Maastricht kijken naar de aantrekkelijkheid van de stad voor burgers, het vestigingsklimaat voor bedrijven en naar thema's als onderwijs, toerisme en kunst.

Hoes trad medio 2015 af als burgemeester van Maastricht na publicaties en een uitzending van Pownews over privéontmoetingen met een jongen. Daarin ging hij ook in op zijn werk als burgemeester, wat hem volgens sommigen chantabel maakte.

Echtscheiding

Hierdoor verloor hij het vertrouwen van een meerderheid van de gemeenteraad. De affaire leidde ook tot de echtscheiding van Hoes en zijn man Albert Verlinde, na een relatie van 22 jaar. 

De 55-jarige Hoes stelde eerder dit jaar in de Volkskrant dat hij die roerige periode nu achter zich heeft gelaten. "Ik sla de bladzijde om en begin opnieuw."