Dan Karaty wordt filmproducent. De Amerikaan, die in Soof 2 wederom de rol van beroemdheid Jim Cole voor zijn rekening neemt, heeft de filmrechten voor Soof in de Verenigde Staten binnengesleept.

Dan ziet kansen voor de Nederlandse film."Het moment dat we de film op het witte doek zagen, zeiden mijn manager en ik tegen elkaar: laten we dit naar Amerika brengen, het heeft een internationale uitstraling", vertelt hij in De Telegraaf.

De danser/choreograaf/acteur/jurylid en filmproducent zal in de Amerikaanse versie niet weer in de huid van Jim Cole kruipen. "Dat ben ik in de VS niet van plan, misschien een andere rol.”

Het verhaal van Soof  is geïnspireerd op de columns van Sylvia Witteman en gaat over een vrouw van middelbare leeftijd. Ze heeft drie kinderen en een eigen kookstudio. Soof is getrouwd, maar haar huwelijk is in een sleur geraakt. 

Ontwikkeling

Karaty heeft nog een filmklus op de planning staan. "Nog niet alles is getekend, maar het gaat om een hoofdrol in een Nederlandse film.” Dit zou een snelle ontwikkeling in de acteercarrière van de Amerikaan zijn, die pas drie jaar geleden voor het eerst een rol speelde.