Broederliefde is dit jaar onder Nederlanders het populairst op Spotify, zowel bij mannen als vrouwen. De Nederlandse hiphop-formatie werd zelfs vaker gestreamd dan de wereldwijde nummer één, Drake.

Dat meldt de online muziekdienst donderdag. Het is voor het eerst dat een Nederlandse act hier vaker werd gestreamd dan een internationale. Rihanna is op Spotify de populairste vrouwelijke artiest.

Ook Lil’ Kleine bereikte de top vijf van meest gestreamde artiesten in Nederland. Daarin staan verder Drake, Justin Bieber en Coldplay. Het album Hard Work Pays Off van Broederliefde werd het vaakst afgespeeld.

Buitenland

De populairste Nederlandse artiesten bij Spotify-gebruikers in het buitenland zijn Martin Garrix, Tiësto en Armin van Buuren. De wereldwijd meest gestreamde liedjes waren in 2016 One Dance van Drake, I Took a Pill in Ibiza van Mike Posner en Don't Let Me Down van The Chainsmokers. De favoriete albums Views (Drake), Purpose (Justin Bieber) en ANTI van Rihanna.

Bohemian Rhapsody van Queen is wereldwijd de populairste gouwe ouwe bij de muziekdienst, gevolgd Wonderwall van Oasis en Californication van Red Hot Chili Peppers.

Enrique Iglesias

Spotify maakte ook weer een onderscheid per genre. De Beatles scoorden overal in de wereld het best in de categorie Classic Rock, Metallica in de rubriek Metal en Enrique Iglesias deed het het best in twee genres: Latin en Reaggaeton, moderne uptempo reaggaemuziek.