De Amerikaan Vincent Paterson is aangetrokken als regisseur van de geheel nieuwe Nederlandse musical One die vanaf eind 2018 te zien zal zijn. 

Dat hebben de producenten zaterdag bekend gemaakt tijdens een presentatie in Leiden.

Paterson maakte opera’s, regisseerde concerten en commercials en werkte samen met grote artiesten als Madonna en Michael Jackson. Hij creëerde de roemruchte Blond Ambition Tour voor Madonna en ensceneerde haar Vogue-optreden als Marie Antoinette bij MTV.

Daarnaast werkte Paterson maar liefst vijftien jaar samen met Jackson. De regisseur stond aan de basis van de bekende BAD Tour, maar deed ook de choreografie van clips als Smooth Criminal en Blood on the Dance Floor.

Madonna als Marie Antoinette bij MTV Awards in 1990
Madonna als Marie Antoinette bij MTV Awards in 1990

Cheops

One vertelt het verhaal van volmaakte liefde en eenheid tussen twee mensen en speelt zich af tijdens de bouw van de Grote Piramide van Cheops.

De piramide van Cheops is het laatst overbleven mysterie uit te klassieke oudheid. Het stuk zal te zien zijn in The LightTheatre, een nieuw theater dat speciaal voor de voorstelling wordt ontworpen en gebouwd. Het is nog steeds niet duidelijk waar het theater komt te staan.