De enige twee overgebleven bandleden van Queen zijn hun frontman nog lang niet vergeten. Het is donderdag precies 25 jaar geleden dat Freddie Mercury overleed. Zowel Brian May als Roger Taylor herdenken hem via sociale media.

"Remembering Freddie today", schrijft May op Instagram bij een concertfoto waarop hij gitaar speelt en Mercury op de achtergrond op een scherm te zien is. Ook Taylor houdt het kort: "Old friends", twittert de drummer. Hij plaatst daarbij een link naar een live-versie van het gelijknamige liedje dat Taylor voor Mercury speelde op het Gosport Festival in 1994.

Het vierde originele bandlid, bassist John Deacon, heeft niet van zich laten horen op de sterfdag van Mercury. Hij heeft zich teruggetrokken uit het publieke leven.

Geboortedag Freddie Mercury: Memorabele momenten van de zanger
176
Geboortedag Freddie Mercury: Memorabele momenten van de zanger

Aids

Freddie Mercury overleed in 1991 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids. Lange tijd was onduidelijk dat de zanger zo ziek was. Ondanks geruchten hield hij tot een dag voor zijn dood geheim dat hij aids had. Queen scoorde in de jaren zeventig en tachtig tientallen hits als Bohemian Rhapsody, Somebody To Love en We Will Rock You. Nog altijd is de muziek van de Britse band onverminderd populair.

Mercury werd na zijn dood gecremeerd op de Kensal Green begraafplaats in Londen. Geruchten over de verblijfplaats van zijn as variëren van Zwitserland, zijn geboorteland Zanzibar tot de achtertuin van zijn voormalige woning in Kensington.