Het levensverhaal van de Zuid-Afrikaanse zangeres en anti-apartheidsactiviste Miriam Makeba wordt verfilmd. De nog titelloze biografische film wordt gemaakt in nauwe samenwerking met de Miriam Makeba Foundation. 

Dat meldt Variety.

Makeba werd in de jaren vijftig bekend als jazzzangeres. In 1967 scoorde ze een wereldhit met het nummer Pata Pata. Een jaar ervoor kreeg ze een Grammy voor een plaat die ze samen maakte met Harry Belafonte.

Makeba was naast jazzicoon ook bekend als vrijheidssymbool. De zangeres ging in de jaren vijftig in ballingschap, omdat haar het zingen in haar vaderland onmogelijk werd gemaakt. Sinds de jaren negentig woonde zij weer in Zuid-Afrika.

Anti-apartheid

Lang gold zij als een van de prominentste stemmen tegen de apartheid. Makeba overleed in 2008 op 76-jarige leeftijd, een paar maanden na haar afscheidsconcert in Nederland tijdens The Hague Jazz.

Suzanne de Passe is een van de filmmakers die bij het project betrokken is. Zij schreef eerder het scenario voor Lady Sings the Blues over Billie Holiday.