David Leitch regisseert Deadpool 2

David Leitch is aangetrokken voor de regie van Deadpool 2. Leitch had veel concurrenten om Tim Miller, die het eerste deel regisseerde, op te volgen.

Dat meldt Deadline.

Leitch werkte twintig jaar als stuntcoördinator en stuntman voor hij met Chad Stahelski in 2014 de actiefilm John Wick in de bioscopen afleverde. Deze bioscoopfilm, met Keanu Reeves in de hoofdrol, bracht 81 miljoen euro op. In februari volgt het tweede deel van John Wick.

Deadpool is een van de succesvolste superheldenfilms ooit in Nederland. De film, met Ryan Reynolds in de hoofdrol, staat op de vijfde plaats in de lijst van superheldenfilms die het meeste geld opleverden.

Regisseur Tim Miller en acteur Ryan Reynolds konden het inhoudelijk niet eens worden over de toon en de schaalgrootte van het vervolg. Naar verluidt wilde Reynolds het liefst vasthouden aan de lowbudgetaanpak van het eerste deel, dat werd gemaakt voor bijna 55 miljoen euro. De opbrengst was ruim 738 miljoen euro.

Deadpool 2 wordt in maart 2018 in de bioscopen verwacht. Voordat het zover is maakt David Leitch de thriller The Coldest City met Charlize Theron, James McAvoy, John Goodman en Sofia Boutella in de hoofdrollen. The Coldest City komt volgend jaar zomer uit in de Verenigde Staten.

Lees meer over:
Tip de redactie