Brad Pitt is volgens de kinderbescherming van Los Angeles niet schuldig aan verbale en fysieke mishandeling van zijn zoon. Die conclusie kan de acteur een voordeel geven in de strijd met zijn ex Angelina Jolie om de voogdij van hun kinderen.

Volgens TMZ heeft de kinderbescherming woensdag besloten het onderzoek rond de zaak af te ronden. Pitt werd ervan verdacht tegen zijn zoon Maddox te hebben geschreeuwd en hem fysiek te hebben mishandeld. Het voorval zou zich in september hebben afgespeeld in een privévliegtuig.

Het incident zou voor Jolie de doorslag zijn geweest om een scheiding aan te vragen.

De zaak is uitvoerig onderzocht. Maatschappelijk werkers hebben Pitt, Jolie, de kinderen en ooggetuigen in het vliegtuig geïnterviewd. Er worden geen verdere maatregelen getroffen door de kinderbescherming.

Conclusie

De conclusie verwerpt de beschuldigingen die Jolie heeft gemaakt. TMZ stelt dat bronnen beweren dat de 41-jarige actrice ook heeft gezegd dat Pitt een patroon van wangedrag vertoont, maar dat de kinderbescherming daar geen bewijs voor kan vinden.

Maar Jolie heeft stukken achter de hand die bewijzen dat Brad zijn kinderen wel degelijk iets heeft aangedaan. Dat beweert TMZ op basis van 'bronnen rond Angelina'.

Voogdij

Jolie stelde eerder de volledige voogdij van hun kinderen Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10) en de tweeling Knox en Vivienne (8) te willen. De 52-jarige Pitt hoopt echter op een gedeelde voogdij.