Ferry Doedens is vanaf eind volgende maand weer te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. "Ik ben alweer een aantal weken aan het draaien en binnenkort ben ik weer te zien."

"Vlak voor kerst?", vroegen presentatoren Coen Swijnenberg en Sander Lantinga hem in de Coen & Sander Show op Radio 538. "Vlak voor kerst", bevestigde de acteur. 

Doedens werd vorig jaar de serie uitgezet vanwege de problemen die zijn cokeverslaving opleverde op de set. "Het voelt als een warm bad", laat de acteur weten. "Maar verder mag ik er niets over zeggen: de fans moeten gewoon blijven kijken om er achter te komen."

Doedens hanteert tegenwoordig een strikt regime van reinheid en regelmaat in zijn leven. "Ik sport veel, ik slaap veel en ik eet heel gezond. Mijn vriend is ook mijn personal trainer, dus die houdt daar streng toezicht op. Al slipt er af en toe wel natuurlijk wel een hamburgertje tussendoor, daar doet hij niets aan."

Bijgeloof

De komende acht maanden is de acteur te zien in de musical The Bodyguard, waarin hij de gewiekste manager Sy Spector speelt. Voorafgaand aan een musicalvoorstelling spuit hij naar eigen zeggen altijd een luchtje op. "Het is natuurlijk fijn voor je tegenspelers als je lekker ruikt, maar ook een soort bijgeloof."

Doedens weet niet wat er zou gebeuren als hij het niet deed. "Dat is nog nooit voorgekomen."

Zingen mag zijn personage overigens niet. "Maar dat doe ik ’s avonds thuis wel. Die nummers van zangeres Whitney Houston blijven toch in je hoofd hangen."