NPO 3FM-dj Frank van der Lende zegt geen "allemansvriend" meer te zijn. "Vroeger was ik dat wel. Maar ik ben nog wel gewoon een aardige gast die sorry zegt voor dingen."

Van der Lende, die momenteel voor de radiozender in Amerika verslag doet van de verkiezingen, vertelt in VIVA nog nooit in zijn leven te hebben gevochten. "Misschien ook omdat ik twee meter ben en mensen denken: o ja, laat maar effe."

"Maar als vrienden vroeger gingen vechten in een club, wat maar drie keer gebeurd is, dan ging ik ernaast 'Vrede op aarde' zingen. Heel irritant. Af en toe werd er dan een vriend uit het vechtende groepje geslagen. Die tilde ik op, als de grote vriendelijke reus."

De 27-jarige dj zegt alleen kwaad te kunnen maken om onrecht, zoals dit jaar gebeurde op Lowlands. "Ik werd vanuit het niets uitgescholden door iemand backstage. Hij werd echt onwijs agressief. Het overviel me en toen ik later een gesprek met hem aan probeerde te gaan, kreeg ik alsnog bijna een knal voor mijn hoofd."

"Zulke dingen maken me wel boos, ook al is dat onrecht op microniveau. En verder ziet mijn redactie me ook weleens van de kwaaie kant, hoor."

Dat komt volgens Van der Lende omdat hij kritisch is op zijn programma en redactie. "Ik gooi niet met dingen, maar als ik nat ga door een fout van iemand anders, heb je me wel pissig. (..) Als ik het gevoel heb dat de redactie er niet, net als ik, voor gaat, dan baal ik. Vuriger krijg je me niet. De druk is hoog."

Middagshow

Sinds hij ruim een jaar geleden de middagshow op 3FM overnam van het populaire duo Coen & Sander, is Frank van der Lende naar eigen zeggen ''vier jaar ouder geworden". Hij heeft dan ook als doel elke dag zijn beste show te maken. 

De presentator voelt een grote verantwoordelijkheid voor de radioshow en wil taboes als genderneutraliteit bespreekbaar maken

Van der Lende (27) deinst niet terug voor taboes. "Het taboe trekt me aan. Ik vind het een uitdaging om op een jongerenzender als 3FM in aanloop naar de Gay Pride serieuze momenten te creëren. Ik wil verschil maken. Er wordt zeker gelachen in mijn show, maar ik ben geen jolige dj zoals mijn voorgangers."